Geschiedenis

Bijna 10 jaar terug, waren we gewoon met elkaar aan het praten, toen beseften we hoe veel geluk we hadden. Er zijn veel van onze vrienden en familieleden die de oorlog in Rwanda niet hebben overleefd en veel anderen bleven in ondraagbare omstandigheden achter.

Geen ouders, Geen inkomen, en wel de zorg om broertjes en zusjes

Ons gedachten gingen naar de wezen die helemaal alleen achter bleven of moeten zorgen voor hun broertjes of zusjes. Het is onvoorstelbaar om te denken dat je school/studie niet hebt kunnen afmaken, geen inkomen hebt en dat je ervoor moet zorgen dat je broertjes en zusjes eten krijgen, medische zorg, kleding, naar school kunnen…. Onmogelijk zou je zeggen, maar het is de realiteit van velen in Rwanda.

Gezien het feit dat we dat allemaal hebben overleefd, gezond en veilig leven, naar school kunnen, wilden we heel graag deze kinderen helpen. We zijn begonnen om scholieren/studenten te helpen die al bezig waren maar niet verder konden door gebrek aan financiële middelen.

Studenten in Ontwikkelingslanden en duurzame projecten

Heel gauw kwamen we erachter, dat het niet zo makkelijk is om vooral universitaire studenten te steunen, want het is heel erg duur. Daarnaast is het ook niet makkelijk om studie financiering te verkrijgen hier in Nederland voor studenten in ontwikkelingslanden. Dus we hebben een keus moeten maken, om voorlopig de kinderen uit een beurt in ons doelgroep te gaan helpen.
Een paar universitaire studenten hebben met succes hun studie kunnen afronden, en een aantal scholieren hebben hun middelbare school en basis school kunnen afronden. Anderen zijn nog bezig. Maar het hield daar niet op voor ons, want we wilden een duurzaam project opzetten voor de mensen in Rwanda.

Een eigen inkomen voor de Weduwen in Rwanda

We dachten op dat moment aan weduwen en hoe we hen zouden kunnen steunen om hun eigen inkomsten te genereren, zodat ze voor hun gezinsleden kunnen zorgen. Daarnaast zouden ze direct actief zijn in het maatschappij. We hebben een project samengesteld om een aantal weduwe gezinnen te helpen aan veeteelt van koeien en varkens.

Voor de selectie van deze groep mensen, hebben we contact gehad met een lokale organisatie en hebben ze gevraagd of ze samen met ons zouden kunnen werken, en gezien ze dezelfde doelen hebben, gingen ze ermee akkoord.

no images were found